Leuk dat u interesse heeft in een Google-vrije-smartphone.

Koop via deze website een Google-vrije-smartphone en ondersteun daarmee tegelijkertijd onze advertentiecampagne, want we gaan deze apparaatjes via Vrijzutphen.nl aanbieden.
Dit is geen bedrijfs- of zzp activiteit maar een privé initiatief. Eigenlijk het gevolg van een soort hobby.

Er is genoeg aanleiding om definitief afscheid te nemen van Google, Apple en Co.
Toch vraag ik u eerst dit bericht en ook de berichten die u links in de sidebar ziet aandachtig door te lezen, om teleurstelling of misverstanden te voorkomen.

Onmisbaar

De smartphone is voor de meesten een vast bestanddeel van hun leven geworden. Het apparaat lijkt onmisbaar, en daardoor neemt het voor velen een centrale plek in het dagelijkse leven in.

Weinigen weten echter dat met het gebruikt van dit “telefoontje” een definitief einde gemaakt wordt aan ons privéleven. Google en Apple weten alles over ons; wat we doen, wie we spreken, wie we zien, wat we denken, wat we wensen en hoe we ons voelen.
Big Tech weet werkelijk (bijna) alles van (bijna) iedereen. Dit is zeker geen overdrijving en overstijgt vooral het voorstellingsvermogen van de meeste burgers.

Zodra je een Android- of iOS-telefoon voor de eerste keer in gebruik neemt en installeert, wordt je gedwongen een Gmail-account of Apple ID aan te maken. Dit account is onlosmakelijk aan jou en je telefoonnummer verbonden. De apps die je vervolgens op de telefoon installeert via de PlayStore of AppStore zenden allerlei data naar respectievelijk Google en Apple. Iedere zoekopdracht in je favoriete zoekmachine wordt gedeeld. Men weet waarnaar je kijkt op YouTube. Iedere klik op je beeldscherm resulteert in een gedetailleerd beeld van jouw profiel. Dankzij al je interactie met anderen, op sociale media, via chatdiensten als WhatsApp, Telegram etc. en de de contactpersonen in je adresboek, wordt je gehele netwerk nauwkeurig in kaart gebracht.

 

Een goede indruk over de stand van zaken betreffende Big Data & Algoritmen geeft dit uitstekende interview van Tegenlicht met Harvard-hoogleraar Shoshana Zuboff.
Helaas wordt bij deze reportage vooral de commerciële kant benadrukt. Tussen de regels door hoor je echter wel dat het eigenlijk over het beheersen van ons denken en over de manipulatie van ons handelen gaat.